Wouters wint innovatieprijs varkens gezonder produceren

Zeugenhouder Koen Wouters in het Brabantse Bergeijk heeft de innovatieprijs ‘varkens gezonder produceren’ gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het symposium Hogere Varkensgezondheid.

IMG_9151

Vlnr: Theo Duteweerd, Janneke Janssens, Koen Wouters en Martin van de Peut. Foto: Koos Groenewold

Volgens de jury is Wouters een voorloper onder de zeugenhouders met veel aandacht voor een hoge gezondheid en dierenwelzijn op zijn bedrijf. Wouters is innovatief en heeft een eigen systeem ontwikkeld voor vrijlopende kraamzeugen in de eerste week na de geboorte van de biggen. Door de omstandigheden voor de dieren te optimaliseren, waarbij de varkens goed te controleren zijn, bereikt hij een hoge varkensgezondheid.

“Dat resulteert in kwalitatief hoogwaardige biggen. Wouters is bovendien een zeer toegankelijk iemand en bereid tot het delen van kennis en ervaringen. Hij is een inspiratiebron voor collega-varkenshouders en een uithangbord richting de maatschappij”, aldus de jury.

Ook genomineerd: Janneke Janssens en Martin van de Peut
De andere genomineerden voor de prijs waren Janneke Janssens van varkens.nl en varkenshouder Martin van de Peut in Marknesse. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Theo Duteweerd. Het uitreiken van de innovatieprijs ‘varkens gezonder produceren’ is onderdeel van het symposium Hogere Varkensgezondheid, dat wordt georganiseerd door Coppens diervoeding, PIC en Boerderij. Het evenement is voor de tiende keer georganiseerd. Er kwamen 475 belangstellenden op af.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.