10e editie Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid

Op 19 januari 2016 vind het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid voor de 10e keer plaats. Dit jaarlijkse symposium wordt gezamenlijk door PIC Nederland, Coppens Diervoeding en Boerderij georganiseerd. Het thema van deze editie is kwaliteit in de keten. U bent van harte welkom in de evenementenhal in Venray om informatie in te winnen en mee te praten over dit thema.

header-hvg16-2

Om diergezondheid te vergroten, is het nodig dat alle schakels in de keten samenwerken. Dat moet uiteindelijk resulteren in een kwalitatief hoogstaand eindproduct dat zo goed mogelijk aansluit bij de wens van de consument. Ook in de keten zelf is winst te boeken doordat er wordt samengewerkt rondom het thema kwaliteit en diergezondheid. Een vleesvarken brengt alleen geld op als het dier van geboorte tot slacht gezond is en voldoet aan de juiste specificaties. Diverse sprekers van gezaghebbende ketenspelers tot collega-varkenshouders gaan in op dit thema.

Tijdens het praktijksymposium zal ook de Innovatieprijs Varkens gezonder produceren voor de 10 de keer worden uitgereikt.  Vorig jaar won varkenshouder Erik Stegink van Piggy’s Palace de innovatieprijs. Wie wint hem dit jaar? Bent u of kent u iemand die op innovatieve wijze omgaat met het produceren van gezondere varkens? Meld u zelf dan aan of draag een ander voor via het formulier.

De dag begint om 13.00 uur. In de ochtend is er van 10.00 tot 13.00 een speciale dierenartsensessie met als thema ”gezonde start voor een gezond leven”, over bigvitaliteit en immuniteit. Voor meer informatie en het volledige programma kijkt u op de website van Hogere Varkensgezondheid.

Varkenshouders kunnen zich tot 19 december gratis aanmelden.

 

 

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.