PIC-NL

PIC Nederland (PIC-NL) is onderdeel van Genus PIC, de grootste varkensfokkerijorganisatie in de wereld. Onze visie, missie en ambitie kunnen we kort samenvatten: het gaat om het eindresultaat. Bij PIC-NL noemen we dat Total €conomy. Wij bieden varkenshouders een significant beter eindresultaat door onze focus op hoge gezondheid, lage kosten (vitaliteit en efficiënte groei) en hoge opbrengsten (minder uitval en betere kwaliteit). PIC-NL is een zelfstandige organisatie binnen PIC Europa. Vanuit Diessen bewerkt PIC-NL de Nederlandse markt. Er wordt nauw samengewerkt met de overkoepelende organisaties, Europees en wereldwijd.

Vooruitstrevend

Met een Research & Development budget van ongeveer €18 miljoen, werkt PIC continu aan innovaties die bijdragen aan de Total €conomy van de varkenshouder. Zo zijn we zeer vooruitstrevend in de ontwikkeling van revolutionaire fokkerijtechnieken zoals Relationship Based Genomic Selection (RBGS). Met deze techniek geven we een enorme boost aan de genetische vooruitgang.

  • PIC was de eerste met BLUP;
  • PIC was eerste met Genomics;
  • PIC was de eerste met GNXbred;
  • PIC is de eerste en de enige met Relationship Based Genomic Selection.

Mensenwerk

PIC NL bestaat uit een klein team specialisten die elkaar bijzonder goed aanvullen. Daarnaast wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van de kennis van specialisten in Europa. Ons doel is om het genetisch potentieel van PIC in Nederland maximaal te benutten. Daarom zoeken wij continu naar maatwerkoplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van voeding en huisvesting onder Nederlandse omstandigheden. De dagelijkse leiding van PIC-NL is in handen van varkenshouders. En daar zit onze drijfveer. Want ook bij ons draait het maar om 1 ding: het gaat om het eindresultaat.