PIC-NL stijgt naar 1,4 mln doses verkoop

De verkoop van PIC sperma in Nederland steeg in het eerste half jaar van 2015 naar 700.000 doses. Op jaarbasis betekend dit een verkoop van maar liefst 1,4 miljoen doses sperma. Eind 2014 werd de mijlpaal van 1 miljoen doses verkoop binnen een jaar tijd nog gevierd. 

PIC biedt varkenshouders een significant beter eindresultaat door focus op hoge gezondheid, lage kosten (efficiënte groei) en hoge opbrengsten (minder uitval en betere vleeskwaliteit). PIC noemt dit Total €conomy. Het fokprogramma van PIC is zowel bij de berenlijnen als bij de zeugenlijnen gebaseerd op Total €conomy. Het draait uiteindelijk om het eindresultaat. Dat deze filosofie de ondernemers van Nederland aanspreekt blijkt uit de stijgende verkoopcijfers. 1,4 miljoen doses sperma staat gelijk aan 30% marktaandeel. Dit betekend dus dat 1 op de 3 zeugen in Nederland wordt geïnsemineerd met sperma van een PIC eindbeer.

Via de KI stations Preferent KI en Varkens KI Twenthe wordt sperma van PIC beren verkocht in Nederland. De PIC Piétrain (PIC408) is nog altijd razend populair onder de varkenshouders. De PIC408M is het meest gevraagde product en beslaat 67% van de totaal verkoop. De PIC408G beslaat 31% van de verkoop. De PIC337 is goed voor 2% van de verkoop. Deze beer begint zichzelf ook te bewijzen en dat zien we terug in de verkoopcijfers, welke zijn verdubbeld sinds het begin van 2014.  Ondernemers zijn positief verrast over de goede resultaten in zowel de kraamstal als in de mesterij en besluiten na een proefperiode de beer opnieuw in te zetten.

PIC is er voor u, voor de ondernemer die rekent.

PIC; Never stop improving

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.