PIC337 eindbeer

PIC 337 eindbeer

  • Al meer dan 25 jaar in het fokprogramma van PIC
  • Scherpe voederconversie, dus lagere voerkosten
  • Lagere spekdikte
  • De ideale beer voor een maximaal eindresultaat: Total €conomy
  • Hoge groei, meeste kg vlees per m²

Het fokdoel van PIC is gebaseerd op Total €conomy, lage kosten en hoge opbrengsten. De PIC337 zit al meer dan 25 jaar in het fokprogramma van PIC. Het fokdoel zien we dan ook duidelijk terug komen in de praktijk. De big is robuust en dit in combinatie met een hoge zelfredzaamheid resulteert in weinig uitval en werkgemak.

PIC337 biggen zijn zeer vitaal. Na de geboorte gaan ze direct naar het uier om te drinken.  Ze schakelen vervolgens makkelijk over naar pap of droogvoer. Tijdens de zoogperiode heeft de PIC337 big al een goede start gemaakt. Hierdoor én door de extreem goede vreetcapaciteit verloopt de opfokperiode probleemloos en groeien de biggen goed door.

De PIC337 heeft als kenmerkende eigenschap graag veel te willen vreten. Om het genetisch potentieel van extreem harde groei maximaal te benutten, is een voersysteem waarbij het varken onbeperkt kan vreten ideaal. Door de optimale spier/spek verhouding geeft de PIC337 perfecte vleesvarkens. De enorme vreetcapaciteit in combinatie met de harde groei, zorgt voor een zeer scherpe voerconversie. Hierbij zetten de varkens het voer om in spiermassa en blijft de spekdikte laag. Doordat de varkens tijdens het gehele traject niet uit elkaar groeien, blijven de koppels uniform en komen de afdelingen vlot leeg.

De PIC337 is economisch gezien het meest renderende vleesvarken voor de Nederlandse markt. PIC337 nakomelingen van een vleesrijke zeug scoren ook op Autofom in Duitsland zeer goed.

 

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.