PIC 337: eindbeer van de toekomst!

De PIC 337 eindbeer is inmiddels al enkele jaren verkrijgbaar in Nederland. Voordat deze eindbeer zelf in Nederland op het KI-station stond is er sperma uit Duitsland geïmporteerd. In oktober 2012 zijn de eerste beren vanuit Duitsland geïmporteerd. Om al het gevraagde sperma zelf in Nederland te kunnen produceren zijn er in oktober 2013 vanuit Engeland extra beren aangevoerd. Op dit moment zijn alle beren gestationeerd bij Preferent KI.

PIC 337 eindbeerDoor de tijd heen zijn er meer concrete resultaten van de nakomelingen van de PIC 337 beschikbaar. Wat duidelijk naar voren komt is dat deze beer aan zijn verwachtingen voldoet. De groei van de vleesvarkens is extreem hoog en de voederconversie is zeer scherp. De vreetcapaciteit is enorm maar vervetten doen de vleesvarkens niet, het zijn magere dieren met weinig spek. De nakomelingen van de PIC 337 zijn zeer geschikt voor levering op de Nederlandse markt waarbij economisch rendement zeer belangrijk is. Het draait immers om het eindresultaat: Total €conomy. Door de harde groei wordt een beduidend betere omzetsnelheid gehaald en door de zeer goede voederconversie is het kostbare voerverbruik minder.

Hieronder staan de resultaten van PIC 337 nakomelingen van meerdere Nederlandse vleesvarkensbedrijven. De biggen komen met name van zeugenbedrijven met T50 en T20 zeugen en het betreft resultaten van zowel gelten, borgen als beren.

Aantal vleesvarkens: 4502
Groei vleesvarkens: 925 gram
Voederconversie: 2,32 kg voer/kg groei
Uitval: 1,2 %
Spierdikte: 63,83
Spekdikte: 13,68 mm 

In het kraamhok voldoet de PIC 337 ruim aan z’n verwachtingen. De vitaliteit, die in het gehele fokprogramma van PIC zeer hoog in het vaandel staat, komt ook hier naar voren. De biggen zijn sterk en robuust en gaan na de geboorte direct naar het uier. Meerdere zeugenhouders die een test met de PIC 337 hebben gedaan zijn positief verrast over de goede technische resultaten in de kraamperiode.

Ervaar de vitaliteit, enorme groeipotentie en scherpe voederconversie van de PIC 337 zelf. Neem contact op met uw accountmanager van PIC-NL voor meer informatie.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.